82% מצעירי העיר תל אביב-יפו מתגוררים בשכירות. כיוון שמדובר באחד התחומים הכי מאתגרים שאנו מתמודדים איתם, מזא”ה 9 מהווה מוקד מידע וייעוץ, ופועל לקידום שכירות הוגנת בין שוכרים ובעלי דירות בעיר.
עומדים לחתום על חוזה שכירות חדש? הסתבכתם עם בעל הדירה? בואו להתייעץ איתנו ותקבלו מענה לשאלות שמטרידות אתכם בנושא שכירות ופגישת ייעוץ מסובסדת עם עו״ד מטעמנו!
עלות פגישה: 70 ש״ח לכלל הציבור// 49 ש״ח למחזיקי כרטיס תושב דיגיתל
השירות ניתן בשיתוף לשכת עורכי הדין – מחוז תל אביב
האותיות הקטנות: עיריית תל אביב-יפו ו/או חברת מוסדות חינוך אינה נושאת באחריות לייעוץ המשפטי ולשימוש שייעשה בו. האחריות היא על עורך/ת הדין בלבד.
השירות מיועד לשוכרי דירות בתל אביב-יפו או למי שמחפש/ת דירה להשכרה בתל אביב-יפו בלבד.
חוזה השכירות נשמע לכם כמו סינית?
בכל שנה ישנם כ-50 אלף מעברי דירות בתל אביב-יפו. פעמים רבות המעבר כרוך בחוזה מסורבל הכולל סעיפים שהשוכרים לא מבינים את משמעותם. המשמעות בדרך כלל היא עלויות גבוהות ועוגמת נפש.
כדי לשים סוף לחוזים הדרקוניים, עיריית תל אביב-יפו השיקה נוסח מומלץ לחוזה שכירות, לשימוש חופשי של שוכרים ובעלי דירות. מטרת החוזה היא ליצור סטנדרט מאוזן והוגן לחוזה השכירות, שמגן על השוכרים ויכול גם לשמש מקור השוואה לחוזים שקיימים בשוק.
החוזה המומלץ מסדיר סוגיות כגון:
אחריות הצדדים לתיקונים בדירה;
רף מקסימלי לבטחונות שהשוכר צריך להפקיד בידי בעל הדירה;
אופציה לשכירות של שנה נוספת בהעלאה מירבית של 3% בדמי השכירות.
בנוסף, לחוזה מצורף פרוטוקול מצב הדירה המאפשר לתעד את כל הפגמים והליקויים בדירה לפני החתימה.
מעודכן לחוק שכירות הוגנת!
ועכשיו חדש – חוזה מומלץ להורדה כקובץ WORD, באנגלית ובעברית.
רובנו שוכרים דירות בעיר, ולעיתים קרובות אנחנו נתקלים בשאלות בנוגע להיבטים שונים של שכירת דירה:
מה כדאי לדעת לפני החתימה על החוזה? אילו סוגי בטחונות קיימים ומהי הבטוחה המומלצת ביותר? מה חשוב לדעת על תחזוקת הדירה? ועוד.
ריכזנו עבורכם את כל מה שצריך לדעת על שכירות בעיר:
מידע זה הינו כללי בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי. עיריית תל אביב-יפו ו/או חברת מוסדות חינוך אינה אחראית על התוכן ועל כל שימוש שיעשה בו. הנוסח המחייב הוא זה הקבוע בהוראות הדין הרלוונטיות כפי שתהיינה בתוקף מעת לעת.
המלגה מיועדת לסטודנטים שלומדים באוניברסיטת תל-אביב, במכללה האקדמית תל-אביב-יפו וסמינר הקיבוצים ושמתגוררים בשכירות באחת מהשכונות הבאות: נווה שאנן, שכונת שפירא, שכונת התקווה ויפו- יכולים לקבל מלגת דיור בגובה של עד 9600 ₪ בשנה!
לפרטים יש לפנות אל מוסדות הלימוד
אוניברסיטת תל אביב –
https://bit.ly/2mACH4O
האקדמית תל אביב-יפו –
https://bit.ly/2l4u81S
סמינר הקיבוצים –
או להיכנס ללינק המצורף.
ב-17.9.17 נכנס חוק שכירות הוגנת לספר החוקים של מדינת ישראל. בגרסתו הסופית החוק כולל את סעיף הגדרת דירה ראויה למגורים והסדרת יחסי השוכר והמשכיר. סעיף הפיקוח על שכר הדירה לא נכלל בהצעת החוק שאושרה.
הסעיפים המרכזיים בתיקון החוק:
חובת יידוע מראש – קביעת זמנים מינימליים על כוונה של שוכר לממש אופציה, אם קיימת כזו (לא יאוחר מ-60 ימים לפני מועד סיום תקופת השכירות); ועל רצונו או אי רצונו של משכיר להאריך את השכירות לשנה נוספת – במקרה שאין או שנסתיימה האופציה (בתוך זמן סביר לפני סיום תקופת השכירות). חובה זו מסייעת בהגברת הוודאות עבור שני הצדדים לקראת סיומה של תקופת השכירות לפי החוזה.
חובת ביצוע תיקונים- הטלת חובת ביצוע תיקונים על בעל הדירה – תוך 30 ימים לתיקונים רגילים ותוך 3 ימים עבור פגם שתיקונו דחוף (קרי אינו מאפשר שימוש סביר בדירה); חריג לכך הם פגמים ‘קלי ערך’ או שנגרמו כתוצאה משימוש רשלני או לא סביר של השוכר.
נשיאת תשלומים שוטפים-
תשלומים שחלים על השוכר: תשלומים שוטפים בגין ארנונה, מים, חשמל, גז, חימום, ועד בית או חברת ניהול.
תשלומים שחלים על בעל הדירה: תשלומים אחרים ובין היתר – תיקון או השבחה של מערכות קבועות בבניין, דמי ביטוח מבנה ודמי תיווך למתווך שעבד עבור בעל הדירה.
בטוחות: הכרוכה בהוצאה כספית לשוכר, ובכלל זה ערבות בנקאית או מזומן.
גובה הבטוחה- יהיה לא יותר משליש תקופת השכירות או פי שלושה מדמי השכירות החודשיים, לפי הנמוך.
מימוש הבטוחות על ידי בעל הדירה: ייעשה רק בכפוף להודעה מראש ובאחד המקרים הבאים – אי תשלום דמי השכירות, אי תשלום התשלומים השוטפים, אי תיקון פגמים שבאחריות השוכר או אי פינוי הדירה בתום תקופת השכירות.
החזרת הבטוחה בתום תקופת השכירות: לא יאוחר מ-60 ימים ממועד פינוי הדירה או תשלום מלוא חובות השוכר, לפי המאוחר.
המידע באדיבות מרכז הגר